https://imgix.femina.dk/media/article/1509-mad-2.png
Mad

Kylling i fad med hvidløg, kartofler og tomatsalat

7. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
I denne uge får du fem opskrifter på skønne klassiske retter med et twist. Her får du opskriften på kylling i fad med hvidløg, kartofler og tomatsalat. De halve hvidløg bliver møre og lækre efter en tur i ovnen – og slet ikke så skarpe i smagen, som man måske skulle tro.
4 personer

Kylling i fad med kartofler

  • 1 kylling
  • 2 hele hvidløg
  • 700 g kartofler
  • 2 spsk. olivenolie + lidt til fadet
  • 3 spsk. tørret timian
  • salt og friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 700 g tomater på stilk
  • 4 spsk. friskhakket purløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kylling i fad med hvidløg, kartofler og tomatsalat

  1. Del kyllingen i 8 stykker. Pil den yderste skal af de 2 hele hvidløg, og skær hvidløgene over på tværs. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i halve. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingestykkerne i fadet sammen med hvidløg og kartofler. Dryp med olie, og krydr med timian, salt og peber. Steg retten i ovnen ved 180° i ca. 40 minutter, til kartoflerne er møre og gyldne, og kyllingekødet er gennemstegt.
  2. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i både. Bland dem sammen med purløg, olie, salt og peber. Servér som tilbehør til kyllingefadet.

TIP: Gør fadet klar om morgenen, så det er lige til at sætte i ovnen om aftenen.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også