Kylling i fad med hvidløg, kartofler og tomatsalat
7. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
I denne uge får du fem opskrifter på skønne klassiske retter med et twist. Her får du opskriften på kylling i fad med hvidløg, kartofler og tomatsalat. De halve hvidløg bliver møre og lækre efter en tur i ovnen – og slet ikke så skarpe i smagen, som man måske skulle tro.
4 personer
Kylling i fad med kartofler
1 kylling
2 hele hvidløg
700 g kartofler
2 spsk. olivenolie + lidt til fadet
3 spsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
Tomatsalat
700 g tomater på stilk
4 spsk. friskhakket purløg
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du kylling i fad med hvidløg, kartofler og tomatsalat
Del kyllingen i 8 stykker. Pil den yderste skal af de 2 hele hvidløg, og skær hvidløgene over på tværs. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i halve. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingestykkerne i fadet sammen med hvidløg og kartofler. Dryp med olie, og krydr med timian, salt og peber. Steg retten i ovnen ved 180° i ca. 40 minutter, til kartoflerne er møre og gyldne, og kyllingekødet er gennemstegt.
Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i både. Bland dem sammen med purløg, olie, salt og peber. Servér som tilbehør til kyllingefadet.
TIP: Gør fadet klar om morgenen, så det er lige til at sætte i ovnen om aftenen.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.