kyllingelår
Mad

Krydrede kyllingelår med butterbean-hummus

3. maj 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lav en ekstra cremet hummus af butterbeans i stedet for kikærter, og servér den med sprøde, krydrede kyllingelår og ristet blomkål. Her får du opskriften på krydrede kyllingelår med butterbean-hummus
25 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. salt

RISTET BLOMKÅL

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

BUTTERBEAN-HUMMUS

  • 1 dåse butterbeans
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. lys tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dl vand
  • saft af ½ citron
  • salt

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • fladbrød eller naanbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika

Opskrift - sådan laver du krydrede kyllingelår med butterbean-hummus

1. RISTET BLOMKÅL: Tænd ovnen på 180° varmluft. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og let sprøde. 2. Dup kyllingelårene tørre, og gnid dem med olie. Bland sesamfrø, spidskommen, paprika og salt i en dyb tallerken. Vend kyllingelårene heri, og tryk sesamfrøene godt ind i kødet. Fordel kyllingelårene på en anden bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter sammen med blomkålen. 3. BUTTERBEAN-HUMMUS: Afdryp butterbeans. Pil og pres hvidløg. Blend butterbeans, hvidløg, tahin, olie, spidskommen og vand i en blender eller foodprocessor, til det får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft og salt. 4. SERVERING: Skyl og tør persille. Lun brødet. Smør hummussen ud på et fad, og fordel de bagte blomkålsbuketter ovenpå. Dryp med olivenolie, og drys med paprika og plukket persille. Servér kyllingelårene med hummus, blomkål og de lunede fladbrød. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også