Mad

Kødboller med polenta og tomat

af Louisa Lorang 4. oktober 2012
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
Ugens mandagsopskrift er kødboller med polenta og tomat. Få opskriften her

300 g god rå pølse, f.eks. salsiccialidt olie til stegning

TOMAT:1 rødløg, hakket2 fed hvidløg i tynde skiver2 spsk. kapers4-5 spsk. olivenolie250 g små tomater, halverede1-2 spsk. citronsaftsalt og peberfrisk oregano

POLENTA:1 dl hvidvin5 dl vand1½ dl polenta (instant-)50 g revet parmesan1 spsk. smørsalt og peber

Klip hul på pølsens tarm. Klem farsen ud af pølsen i kødbollestørrelse, og steg dem i lidt olie på en varm pande i 3-5 minutter i alt, alt efter størrelse.Sautér løg, hvidløg og kapers i olivenolie på en varm pande, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, og steg 1 minuts tid. Krydr med citronsaft, salt og peber, og vend oregano i lige før servering.Kog imens hvidvin og vand op, og pisk polentaen i. Pisk i ca. 1-2 minutter, til polentaen er som grød. Smag til med parmesan, smør, salt og rigeligt peber.Servér straks polenta med kødboller og lune tomater.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag