
Indisk mørbradgryde
15. januar 2014Der er intet, der luner i vinterkulden, som en god indisk mørbradgryde med masser af krydderier.
Indisk mørbradgryde
Tid: 40 min.
6 pers.
Det skal du bruge
1,2 kg svinemørbrad
4 løg
10 fed hvidløg
½ dl solsikkeolie
2 dåse kokosmælk (2 x 400 g)
2 spsk tomatpuré
2 dl vand
2½ dl creme fraiche
Salt, peber
Friske korianderblade
Krydderier:
3 spsk stødt spidskommen
3 spsk stødt koriander
3 spsk garam masala
2 tsk kanel
2 laurbærblade
8 grønne kardemommekapsler
Vi har selvfølgelig også en opskrift på den helt klassiske mørbradgryde. Få opskriften her
- Sådan laver du indisk mørbradgryde
Afpuds mørbraderne og skær dem i tynde skiver. - Hak løgene groft og hvidløgene fint, og rist de to slags løg godt i varm olie i en stor sauterepande. Tilsæt kød og brun det godt af på alle sider. Bland alle krydderierne sammen og vend dem godt rundt i kødstykkerne.
- Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand. Kog op og tilsæt creme fraiche og smag til med salt og peber. Læg låg på og lad retten småsimre ved svag varme i 20 min.
- Drys med koriander og server indisk mørbradgryde med chutney og naanbrød.
Leder du efter en god, klassisk mørbradgryde? Vores søstersite SPIS BEDRE har en af de lækreste og mest populære opskrifter på mørbradgryde med grøntsager. Det er en varm anbefaling herfra!
Sundt og saftigt kartoffelbrød er perfekt tilbehør til den nærende mørbradgryde. Få opskriften her
Mangler du inspiration til desserten? Klik dig igennem det store galleri med 25 fristende opskrifter med chokolade: