
Mad
Ida Davidsen: Kartoffeltatar med laks
25. marts 2013af Ida Davidsen
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Skal du lave lækker frokost? Prøv et af Ida Davidsens udsøgte smørrebrød
Kartoffeltatar med laks
Ingredienser
1 skive surbrød
Smør
Kartofler
Hvidvin
Eddike
½ skive røget laks
Store lakserogn, CaviArt
Rødløg
Høvlet peberrod
Persille
LÆS MERE: Et stykke med Dirch? Få 21 fantastiske Ida Davidsen opskrifter på hendes klassiske smørrebrød
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne møre, men endelig ikke ud, i halvt hvidvin og halvt vand, lidt eddike og salt. Prik dem med en gaffel og afkøl helt, inden de hakkes fint.
Smør brødet og anret kartoffeltataren som en pyramide oven på brødet. Sno laksen som en rede og læg den oven på kartoflen, og anret lakserogn, gerne i en plasticæggeskal, oveni.
Pynt med hakket rødløg, lidt høvlet peberrod og evt. et lille drys finthakket persille.