Vegetarsushi med fuldkornsris
Hovedretter

Vegetarsushi med fuldkornsris

Sushi er meget lettere at lave, end du tror! Lad gerne dine medspisere – både børn og voksne – hjælpe til med at rulle. Her får du opskriften på vegetarsushi med fuldkornsris

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 dl brune ris
6 dl vand
3 spsk. risvinseddike eller hvidvinseddike
2 modne avocadoer
1 moden mango
½ agurk
1 dl sesamfrø
6 ark tørret noritang
1 bambusrullemåtte

TIL SERVERING

sojasauce
wasabipasta
syltet ingefær

Opskrift - sådan laver du vegetarsushi med fuldkornsris 

 
1. Kog risene i ca. 25 minutter, til de er møre og let klistrede. Lad dem trække, til al væsken er fordampet. Rør risvinseddike i, og lad risene køle helt af i køleskabet. Flæk avocadoer, og skær avocadokødet i skiver. Skræl mangoen, og skær den i skiver. Skyl agurken, og skær den i tynde stave. Rist sesamfrø på en tør pande, til de bliver gyldne og begynder at dufte. Læg 1 ark noritang på en rullemåtte med den glatte side nedad. Fordel et lag ris over arket i et tyndt lag, men lad et stykke noritang være bart i toppen. Drys med sesamfrø, og læg avocado, mango og agurk i en stribe på midten. Rul noritangen sammen rundt om fyldet ved hjælp af rullemåtten – sørg for at gøre det så stramt som muligt. Læg gerne de færdige ruller i køleskabet i en halv time, så de kan sætte sig, inden du skærer dem ud med en skarp kniv.
 
2. SERVERING: Servér sushien med sojasauce, wasabi og syltet ingefær.
 
TIP: Kog gerne 300 g ekstra ris, så du også har til tirsdagens ret.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Stegte ris med grøntsager og æg - Få opskriften her

Onsdag: Ratatouilletærte med parmesan - Få opskriften her

Torsdag: Falafler med rødbedehummus og ovnfritter - Få opskriften her

Fredag: Spinatwraps med paneret avocado - Få opskriften her