Opskrift - sådan laver du ratatouilletærte med parmesan
1. Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Riv parmesan groft på et rivejern ned i skålen. Skær smørret i tern, og smuldr det hurtigt sammen med melet med fingrene, så smørret forbliver koldt. Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en tyk, flad cirkel. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 175°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden i 10 minutter. 2. FYLD: Hæld tomatsaucen i den forbagte tærtebund. Skyl squash, aubergine og peberfrugt, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis i ring oven på tomatsaucen. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tærten i 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne. Servér med et drys friskhakket timian og friskrevet parmesan. TIP: Revet parmesan i dejen giver en ekstra lækker tærtebund.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Vegetarsushi med fuldkornsris - Få opskriften her
Tirsdag: Stegte ris med grøntsager og æg - Få opskriften her
Torsdag: Falafler med rødbedehummus og ovnfritter - Få opskriften her
Fredag: Spinatwraps med paneret avocado - Få opskriften her