Hovedretter

Stegte ris med grøntsager og æg

Forvandl en rest ris til det lækreste hverdagsmåltid, som vil falde i smag hos de fleste. Her får du opskriften på stegte ris med grøntsager og æg

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

300 g kolde kogte ris (gerne fra dagen før)
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. sesamolie til stegning
3 store gulerødder
3 forårsløg
2 dl ærter fra frost
2 spsk. sojasauce
1 spsk. østerssauce
½ limefrugt
4 æg

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du stegte ris med grøntsager og æg 

 
1. Brug en rest ris fra dagen før, eller kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af. Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i sesamolie i en wok. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver på skrå. Rens forårsløg, og skær dem i skiver fra top til bund (inklusive de grønne toppe). Vend gulerødder og forårsløg i wokken, og tilsæt ris og frosne ærter. Varm det godt igennem. Tilsæt sojasauce, østerssauce og limesaft, og lad risene stege, til de begynder at blive gyldne. Pisk æggene sammen i en skål. Skub risene til side i wokken, og hæld æggemassen på. Rør rundt i æggemassen, til den bliver fast. Vend æggene sammen med ris og grøntsager i wokken.
 
2. SERVERING: Servér de stegte ris toppet med plukket koriander.
 
TIP: Det er sjovt at spise retten med pinde, men læg evt. også gafler frem på bordet.