Rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner
Hovedretter

Rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner

Grillosten, halloumi, er kendt som vegetarernes bacon takket være den salte og grillede smag. Den passer perfekt til spinatgrøn hummus. Her får du opskriften på rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g halloumi
lidt olie til stegning
4 friske figner

SPINATHUMMUS

1 dåse kikærter
200 g frisk spinat
2 fed hvidløg
3 spsk. tahin
1 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
1 tsk. stødt spidskommen
salt
ca. ½ dl vand

TIL SERVERING

1 godt rugbrød
1 håndfuld mynte

Opskrift - sådan laver du rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner 

 
1. SPINATHUMMUS: Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Skyl spinaten, og pil og pres hvidløg. Blend kikærter, spinat, hvidløg, tahin, olie, citronsaft, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag hummussen til.
 
2. Rist pinjekernerne på en tør pande. Skær halloumi i skiver, og steg dem i lidt olie på en pande, til de bliver gyldne. Skyl figner, og skær dem i skiver.
 
3. SERVERING: Rist skiver af rugbrød på en brødrister eller i ovnen. Top rugbrødet med spinathummus, figner, halloumi, pinjekerner og mynteblade. Servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesampaneret rødspætte med mormorslaw – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefad med polenta og tomater – Få opskriften her

Torsdag: Svampetærte med bacon og timian – Få opskriften her

Fredag: Ribeye med sesamkartofler og aïoli – Få opskriften her