Sandwich med røget hellefisk og cashewcreme
Aftensmad

Sandwich med røget hellefisk og cashewcreme

12. juli 2018Opdateret 10. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lav en cremet smøreost uden mælkeprodukter ved at bruge cashewnødder. Cashewcremen er frisk og fyldig og smager vidunderligt sammen med røget fisk. Her får du opskriften på en åben sandwich med røget hellefisk og cashewcreme
4 personer
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g røget hellefisk
  • 1 surdejsbrød
  • 1 bundt radiser
  • 1 bakke ærteskud
  • 1 håndfuld dild

CASHEWCREME

  • 100 g cashewnødder
  • saft af ½ citron
  • ½ dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du sandwich med røget hellefisk og cashewcreme

1. CASHEWCREME: Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, og lad dem stå i 30 minutter. Hæld vandet fra, og kværn nødderne sammen med citronsaft og vand i en blender. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, og kør, til det får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. 2. Skær brødet i grove skiver, og rist dem i ovnen eller på en brødrister. Rens og skær radiser i tynde skiver. Skyl ærteskud. Smør ristet brød med cashewcreme, og top med stykker af røget hellefisk, radiseskiver, ærteskud og dild. Servér straks. TIP: Hellefisk er et godt alternativ til laks. Delikatessen fra de arktiske have fås i de fleste supermarkeder.

Se flere opskrifter på sandwich her.

Læs også