Hovedretter

Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat

Madplan for uge 26: Ugens mandagsopskrift er ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat. Få opskriften her

Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat til 4 personer

Hvis det skal gå stærkt, kan du stege et par kyllingebrystfileter i stedet for en hel kylling. 
 
Tid: 45 minutter. Ovntid: 45 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling
 
BASILIKUMPESTO
1 bundt basilikum
30 g mandler
20 g parmesan
1 dl olivenolie
¼ dl vand
 
KARTOFFELSALAT
700 g små kartofler
12 radiser
3 spsk. kapers
100 g rucola
 
DRESSING
2 spsk. grovkornet sennep
1 dl olivenolie
1 spsk. hindbæreddike
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat

 
1. Skær de yderste vingeben af kyllingen. Del kyllingen i 8 stykker, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.
 
2. Basilikumpesto: Blend basilikum med mandler, parmesan, olie og vand i en minihakker eller foodprocessor. Smør pestoen på kyllingestykkerne, og steg dem i en 180° varm ovn i 45 minutter.
 
3. Kartoffelsalat: Skyl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, det tager ca. 15 minutter. Lad dem køle af i koldt vand. Skær evt. de største kartofler i halve. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Vend dem sammen med kartofler og kapers. Skyl og tør rucolaen, og vend den i kartoffelsalaten.
 
4. Dressing: Rør sennep sammen med olie og eddike. Krydr med salt og peber. Vend dressingen i kartoffelsalaten, og servér som tilbehør til kyllingen.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSRKIFTER

Tirsdag: Bøfsandwich med coleslaw og syltede skalotteløg - Få opskriften her

Onsdag: Frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med råstegte kartofler og vandmelonsalat med feta - Få opskriften her

Fredag: Laks med spaghetti og bønnesalat med små tomater - Få opskriften her