Hovedretter

Oksespyd med melonsalat

Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med krydderurter. Her får du opskriften på oksespyd med melonsalat

Oksespyd med melonsalat til 4 personer

Basilikumbladene er lidt sarte. Rul dem sammen, og snit dem forsigtigt, så de ikke bliver mast.
 
INGREDIENSER
75 g bacon
600 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
1-2 spsk. BBQ-sauce (+ lidt til pensling)
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket basilikum
salt og friskkværnet peber
lidt olie til pensling
grillspyd
 
MELONSALAT
1 galia- eller netmelon
1 agurk
1 spsk. flydende honning
saft af ½ citron
1-2 spsk. frisk basilikum
friskkværnet peber
2 håndfulde ærteskud
 
GRILLEDE LØG
2 bundter nye løg
1 spsk. olie til pensling
1 håndfuld persille
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
godt brød
 

Opskrift - sådan laver du oksespyd med melonsalat

 
1. Skær baconen i bittesmå tern. Ælt kødet med bacon, presset hvidløg, BBQ-sauce, hakkede krydderurter, salt og peber. Form det til aflange kødboller, og sæt på spyd. Pensl med olie og lidt BBQ-sauce. Steg dem på alle sider på en grillpande.
 
2. Tilbehør: Trim de nye løg, men lad så meget som muligt af stilken blive på. Giv dem et kort opkog i saltet vand. Dup dem tørre. Pensl med olie, og steg dem på grillpanden i 2 minutter. Steg nippet persille med, så den bliver lidt sprød. Krydr med salt og peber.
 
3. Melonsalat: Skær melonkødet i tern. Skræl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver. Rør honning og citronsaft sammen, og vend det med melon, agurk, snittet basilikum, peber og ærteskud.
 
4. Servér spyddene med melonsalat, de grillstegte løg og godt brød.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER