Hovedretter
Nem broccolitærte med bacon og porrer
Lav en nem og lækker tærte af broccoli og bacon — det gør alle glade. Retten er helt perfekt som hverdagsmad, eller som en del af en menu.
Torsdag, 12. december 2019 - 13:18 - af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft
Tilberedelsestid: 1 t og 30 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
God tærtedej:
125 g hvedemel
75 g grahamsmel
1 tsk. Salt
75 g smør
3 spsk. Vand
1 tærteform, gerne med løs bund, 24 cm i diameter
Lækkert fyld:
150 g bacon i skiver
2 porrer
300 g broccoli
1 spsk. smør til stegning
4 æg
1½ dl piskefløde
1 tsk. Dijonsennep
1 håndfuld frisk estragon
Salt og peber
Opskrift: Broccolitærte med porrer og bacon
Tærtedej:
- Først blandes hvedemel og det grove mel sammen med salt i en skål.
- Smør skæres i små tern, og smuldres i melblandingen med fingrene.
- Dejen samles med koldt vand uden at ælte alt for meget.
- Så pakkes dejen ind i husholdningsfilm, og så lægges den på køl i 30 minutter.
- Dejen rulles tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og formen beklædes med dejen.
- Tærtebunden stilles i fryseren, mens fyldet laves.
Tærtefyld:
- Bacon skæres i tern, og steges sprød på en tør og varm pande. Afdryppes på fedtsugende papir.
- Panden tørres af. Porrer renses, og skæres i skiver. Broccoli skylles og skæres i små buketter.
- Porrer og Broccoli steges så i olie på panden i 2-3 minutter. Panden tages af varmen.
- Ovnen tændes på 200°.
- Broccoli, porrer og bacon fordeles i tærtebunden.
- Æg, fløde, sennep og finthakket estragon piskes sammen i en skål, og krydres med salt og peber.
- Æggemassen hældes over fyldet, og tærten bages i ovnen i 30 minutter, til æggemassen er fast.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner – få opskriften her
Tirsdag: Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat – få opskriften her
Torsdag: Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg – få opskriften her
Fredag: Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme – få opskriften her