madplan
Hovedretter

Maplan: Hellefisk, lasagne og frikadeller

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have tærte med røget hellefisk, vegetarlasagne med quinoa og krydder-frikadeller og bulgursalat. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

 

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

 

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her

Mandag: Tærte med røget hellefisk – Få opskriften her

Tirsdag: Kalkun og spidskål i rød karry – Få opskriften her

Onsdag: Vegetarlasagne med quinoa – Få opskriften her

Torsdag: Toast med serrano, parmesan og asparges – Få opskriften her

Fredag: Krydder-frikadeller og bulgursalat – Få opskriften her

 

Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK
250 g serranoskinke (ca. 16 skiver) 
500 kg hakket kalve- og flæskekød
800 g kalkunkød i tern
125 g røget hellefisk
 
FRUGT OG GRØNTSAGER
2 citroner
5 løg 
8 fed hvidløg
5 auberginer
2 squash
4 gulerødder
1 frisk rød chili
1 spidskål
1 bundt grønne asparges
250 g friske ærter i bælg
200 g frisk spinat
1 bakke grøn salat
50 g feldsalat
1 hovedsalat
1 bundt thaibasilikum
1 bundt frisk basilikum
1 bundt bredbladet persille
1 bundt frisk dild
blandede krydderurter, f.eks. persille, purløg, dild
 
FERSKVARER OG KOLONIAL
7 æg
100 g smør
2,5 dl mælk
4 dl yoghurt naturel
250 g ricotta
250 g parmesan
2 kugler frisk mozzarella, i alt ca. 250 g
1 dl cremefraiche 18 %
150 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
100 g finvalsede havregryn
1 glas rød karrypasta
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
2 dåser kokosmælk
250 g lasagneplader
500 g jasminris
500 g bulgur
250 g quinoa
50 g chiafrø
30 g pinjekerner
8 tørrede kaffir-limeblade
1 godt surdejsbrød
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
kokosolie
smagsneutral olie
olivenolie
fiskesauce
rødvinseddike
hvidvinseddike
honning
dijonsennep
rørsukker
tørret basilikum
tørret oregano
stødt spidskommen
stødt koriander
stødt kanel
gurkemeje
muskatnød
grøntsagsbouillon