Laksesalat med havrekerner og grape
Hovedretter

Laksesalat med havrekerner og grape

En lækker og fyldig salat der kun tager 20 minutter at lave. Så bliver det ikke nemmere på en mandag. Du kan få havrekerner i helsekostbutikker, men kan du ikke få fat i dem, kan de sagtens erstattes med andre korntyper såsom byg eller spelt. Her får du opskriften på laksesalat med havrekerner og grape

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 dl havrekerner
2 fennikler
1 bakke blandet salat
2 grapefrugter
2 avocadoer

HONNING-DIJON-DRESSING

3 spsk. god mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 håndfuld mandler
4 skiver varmrøget laks

Opskrift - sådan laver du laksesalat med havrekerner og grape 

1. Kog havrekerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle let af.
 
2. HONNING-DIJON-DRESSING: Rør ingredienserne sammen i en skål, og smag til.
 
3. Rens og halvér fennikler, og snit dem i papirtynde skiver på tværs. Bland havrekerner og fennikelskiver i en skål, og vend honning-dijon-dressingen i. Skyl og afdryp salaten, og vend den i skålen. Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugten med en skarp kniv, og frigør frugtkødet i små fileter. Flæk avocadoer, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
 
4. SERVERING: Anret salaten på et fad, og top med avocado, grape­frugt og laks plukket i mindre stykker. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten, og servér.