Hovedretter

Laksesalat med havrekerner og grape

En lækker og fyldig salat der kun tager 20 minutter at lave. Så bliver det ikke nemmere på en mandag. Du kan få havrekerner i helsekostbutikker, men kan du ikke få fat i dem, kan de sagtens erstattes med andre korntyper såsom byg eller spelt. Her får du opskriften på laksesalat med havrekerner og grape

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 dl havrekerner
2 fennikler
1 bakke blandet salat
2 grapefrugter
2 avocadoer

HONNING-DIJON-DRESSING

3 spsk. god mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 håndfuld mandler
4 skiver varmrøget laks

Opskrift - sådan laver du laksesalat med havrekerner og grape 

1. Kog havrekerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle let af.
 
2. HONNING-DIJON-DRESSING: Rør ingredienserne sammen i en skål, og smag til.
 
3. Rens og halvér fennikler, og snit dem i papirtynde skiver på tværs. Bland havrekerner og fennikelskiver i en skål, og vend honning-dijon-dressingen i. Skyl og afdryp salaten, og vend den i skålen. Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugten med en skarp kniv, og frigør frugtkødet i små fileter. Flæk avocadoer, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
 
4. SERVERING: Anret salaten på et fad, og top med avocado, grape­frugt og laks plukket i mindre stykker. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten, og servér.