Annonce
Mad
6. september 2018

Svampesuppe med serranoskinke

Efterår er svampetid, og derfor er en cremet svampesuppe perfekt at servere på sæsonens første kølige dage. Her får du opskriften på svampesuppe med serranoskinke
Af: Emma Martiny
Svampesuppe med serranoskinke

Foto: Winnie Methmann

Efterår er svampetid, og derfor er en cremet svampesuppe perfekt at servere på sæsonens første kølige dage. Her får du opskriften på svampesuppe med serranoskinke
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g blandede svampe
  • 25 g smør til stegning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld timian
  • 1 l hønsebouillon
  • 2½ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

SERRANO-TOPPING

  • 250 g blandede svampe
  • 60 g serranoskinke
  • 1 dl solsikkekerner
  • smør til stegning

TIL SERVERING

  • frisk timian
  • brød
Annonce

Opskrift - sådan laver du svampesuppe med serranoskinke

1. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde, til de bliver gyldne. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Tilsæt løg, hvidløg og timianblade, og lad det stege med, til løgene bliver klare. Hæld bouillon i gryden, og lad suppen simre i 15 minutter. 2. SERRANO-TOPPING: Tænd ovnen på 180°. Hak serranoskinken, og bland med solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 7 minutter, til det bliver sprødt. Rens svampene, og steg dem gyldne i rigeligt smør på en pande. 3. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. 4. SERVERING: Anret suppen i skåle, og pynt med serrano-topping og frisk timian. Servér med brød til. TIP: Undlad helst at bruge vand, når du renser svampene. Så bevarer de en god konsistens. Få indkøbslisten til hele ugen her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.