Ratatouille-tærte med squash
Aftensmad

Ratatouille-tærte med squash

af Emma Martiny 6. september 2018
Foto: Winnie Methmann
Den traditionelle grøntsagsret fra Provence smager fantastisk som fyld i en rustik tærte. Her får du opskriften på ratatouille-tærte med squash
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ spsk. frisk eller tørret timian
  • ½ spsk. finthakket frisk eller tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

TÆRTEBUND

  • 250 g havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 æg, str. M/L
  • 1 æggehvide
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æggeblomme til pensling
  • ½ dl vand

SQUASH-FYLD

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld havregryn

Opskrift - sådan laver du ratatouille-tærte med squash 

  1. Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløg. Svits det i 1 spsk. olie i en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, timian og rosmarin, og smag til med salt og peber. Lad saucen koge ind i 15 minutter, så den kan fordeles over tærtebunden uden at flyde ud.   2. TÆRTEBUND: Tænd ovnen på 200°. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æg­gehvide og olie, og blend igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir; fjern det øverste stykke papir, og flyt dejen over på en bageplade. Fordel tomatsaucen over tærtebunden.   3. SQUASH-FYLD: Rens og skær squash, aubergine og peberfrugt i ½ cm tykke skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis rundt i ring over tomatsaucen. Dryp 1 spsk. olivenolie over, og krydr med salt og peber. Fold siderne af dejen ind over fyldet ved at løfte op i bagepapiret. Pensl kanterne med æggeblomme. Bag tærten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er sprøde og gyldne.   4. SERVERING: Pynt tærten med timian og havregryn, og servér.   TIP: Du kan bruge havremel i stedet for havregryn og ælte dejen i en skål.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksesalat med havrekerner og grape – Få opskriften her

Tirsdag: Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde – Få opskriften her

Onsdag: Svampesuppe med serranoskinke – Få opskriften her

Fredag: Banh mi-fyldte søde kartofler – Få opskriften her

 

 

 

Andre lækre opskrifter