laksebøffer
Hovedretter

Laksebøffer med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler

Citronskal giver den stuvede grønkål en frisk smag og modspil til den cremede fløde. Her får du opskriften på laksebøffer med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler

Laksebøffer med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 laksebøffer
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olivenolie til stegning
 
 
OVNSTEGTE KARTOFLER
400 g kartofler
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
STUVET GRØNKÅL
300 g frisk grønkål
1 spsk. smør til stegning
1½ dl piskefløde
1 tsk. revet muskatnød
skal af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Burger med laksebøffer
 

Opskrift -sådan laver du laksebøffer med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler 

1. OVNSTEGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 175°. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde og gyldne.
 
2. STUVET GRØNKÅL: Skyl grønkålen, og hak den fint. Smelt smørret i en gryde, og steg den hakkede grønkål, indtil den falder sammen (det tager ca. 10 minutter, alt efter hvor grov kålen er). Tilsæt derefter fløde, revet muskatnød og fintrevet citronskal, og lad fløden koge ind. Smag til med salt og peber.
 
3. Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem i smør og/eller olie på en pande. Servér med kartofler og stuvet grønkål.
 
TIP: Stuvet grønkål smager også fremragende med smørbagt torsk.