Kebabspyd
Aftensmad

Kebabspyd med pita og rødbedehummus

af Emma Martiny 28. december 2017
Foto: Nina Malling
En anderledes og festlig servering med maden anrettet samlet på et bræt, så man selv kan forsyne sig hver især. Her får du opskriften på kebabspyd med pita og rødbedehummus

Kebabspyd med pita og rødbedehummus 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 15 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket lammekød 1 lille løg 2 fed hvidløg 1 håndfuld bredbladet persille 1 tsk. koriander 1 tsk. kanel  1 tsk. allehånde ½ tsk. friskrevet muskatnød 1½ tsk. salt friskkværnet peber tynde grillspyd  
  RØDBEDEHUMMUS 200 g rødbede  2 fed hvidløg 1 dåse kikærter 2 spsk. olivenolie 2 spsk. tahin 2 tsk. spidskommen 2 spsk. æblecidereddike salt og friskkværnet peber  
  TIL SERVERING 4-8 pitabrød 1 agurk 3 gulerødder 100 g feta 1 glas oliven   PRØV OGSÅ: Kebabspyd med vintertabbouleh

Opskrift - sådan laver du kebabspyd med pita og rødbedehummus 

1. RØDBEDEHUMMUS: Skrub rødbederne, og kog dem i 30 minutter, til de er helt møre. Afkøl.   2. Pil og hak løget fint, og pres hvidløget. Skyl og hak persille fint. Rør en fars af kød, løg og resten af ingredienserne, og stil farsen på køl i 30 minutter.   4. Klem farsen sammen omkring grillspyddene. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.   5. RØDBEDEHUMMUS, FORTSAT: Fjern skrællen fra de kogte rødbeder, og blend dem i en foodprocessor sammen med pillede hvidløg, kikærter, olie, tahin og spidskommen (tilsæt evt. lidt vand undervejs, så hummussen bliver cremet). Smag til med eddike, salt og peber.   6. SERVERING: Lun pitabrødene. Skyl agurken, skræl gulerødderne, og skær begge dele i smalle stænger. Anret et stort bræt eller fad med rødbedehummus, kebabspyd, grøntsagsstænger, feta og oliven, og servér.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tærte med søde kartofler og gedeost – Få opskriften her

Onsdag: Laksebøffer med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler – Få opskriften her

Torsdag: Fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost – Få opskriften her

Fredag: Kyllinge-cordon bleu med pasta og bønner – Få opskriften her