Mad
31. marts 2021

Fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost

Løgsuppe spiser vi alt for sjældent! Servér gerne en sprød grøn salat til. Her får du opskriften på fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost.
Af: Emma Martiny
Løgsuppe med croutoner og ost

Foto: Nina Malling

Løgsuppe spiser vi alt for sjældent! Servér gerne en sprød grøn salat til. Her får du opskriften på fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l oksebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1 bundt timian

TOPPING

  • 4-8 skiver daggammelt surdejshvedebrød
  • 200 g gruyere eller emmentaler
  • 1 håndfuld frisk timian
Annonce

Opskrift - sådan laver du fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Pil løgene, og skær dem i smalle både. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i smør i en stor gryde i 25-30 minutter, indtil de bliver flot gyldne. Vend rundt i løgene løbende, så de ikke bliver mørke.
  3. Tilsæt salt, peber og mel, og vend rundt.
  4. Tilsæt hvidvin, bouillon, laurbærblade og timianblade.
  5. Bring suppen i kog, og lad den simre i 20 minutter, inden den smages til.
  6. Topping: Skær brødet i skiver, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.
  7. Hæld suppen i ovnfaste portionsskåle, og top med ristet brød og revet ost.
  8. Sæt skålene i ovnen i ca. 10 minutter, indtil osten er smeltet. Servér straks.

TIP: Udskift hvedebrød med rugbrød, hvis du vil have flere fibre indenbords.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.