Mad
24. maj 2018

Tacosuppe med sprøde kikærter

En dampende varm suppe med krydderier og kikærteknas er hurtig comfortfood efter en lang dag. Her får du opskriften på tacosuppe med sprøde kikærter
Af: Emma Martiny
tacosuppe

Foto: Winnie Methmann

En dampende varm suppe med krydderier og kikærteknas er hurtig comfortfood efter en lang dag. Her får du opskriften på tacosuppe med sprøde kikærter
20 min4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. røget paprika
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tørret koriander
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 squash
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse sorte bønner
  • saft af 1 limefrugt

SPRØDE KIKÆRTER

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • 100 g cheddar

TIL SERVERING

  • cremefraiche 18 %
  • frisk koriander
  • 1 limefrugt
Annonce

Opskrift - sådan laver du tacosuppe med sprøde kikærter

1. SPRØDE KIKÆRTER: Tænd ovnen på 180°. Afdryp kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde. Riv cheddar, og fordel den over kikærterne. Bag dem i ovnen i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.

2. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Svits det i olie i en gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad det stege i et par minutter. Skyl og skær bladselleri og squash i tern, og tilsæt dem. Lad det stege i 5 minutter. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Sæt låg på, og lad suppen simre i 10 minutter. Afdryp de sorte bønner, og tilsæt dem. Smag til med limesaft, salt og peber. 3. SERVERING: Top suppen med sprøde kikærter, cremefraiche, frisk koriander og limefrugt skåret i både.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spinatvafler med røget laks – Få opskriften her

Onsdag: Croque-madame – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingefad med tomat og mozzarella – Få opskriften her

Fredag: Thai-beef-salat med peanutdressing – Få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.