gulerodssuppe
Hovedretter

Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi

Top din suppe med små sprøde tern af grillosten. Her får du opskriften på krydret gulerodssuppe med sprød halloumi

Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4-6
 
DET SKAL DU BRUGE
½ kg gulerødder
1 spsk. smør til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
4-5 cm frisk ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
1 knsp. cayennepeber
1 l hønsebouillon 
salt og friskkværnet peber
1 tsk. honning
 
 
TIL SERVERING
50 g mandler
250 g halloumi
1 tsk. olie til stegning
kerner af ½ granatæble 
1 bundt bredbladet persille
græsk yoghurt
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PRØV OGSÅ: Gulerodssuppe med sprød chorizo
 

Opskrift - sådan laver du krydret gulerodssuppe med sprød halloumi 

 
1. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løget groft. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødder og krydderier, indtil løgene bliver klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre. Blend suppen i en blender, til den får en cremet konsistens (blend alternativt suppen i gryden med en stavblender). Smag til med salt, peber og honning.
 
2. SERVERING: Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skær halloumi i mundrette tern, og rist dem i lidt olie på en pande, til de bliver gyldne og sprøde. Skyl og hak persillen. Top suppen med mandler, halloumi, granatæblekerner, persille og yoghurt.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Gnocchi-pande med bolognese – Få opskriften her

Onsdag: Mørbradgryde med rodfrugtmos – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingelår med ternet butternutsquash – Få opskriften her

Fredag: Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing – Få opskriften her