mørbradgryde
Aftensmad

Mørbradgryde med rodfrugtmos

1. marts 2018
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
En klassisk mørbradgryde er comfortfood til kolde dage. Her får du opskriften på mørbradgryde med rodfrugtmos

Mørbradgryde med rodfrugtmos 

Tid: 45 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 svinemørbrad  150 g bacon i et helt stykke 1 løg 2 fed hvidløg 250 g champignoner 1 spsk. sød paprika 1 tsk. røget paprika 1 dåse hakkede tomater 70 g koncentreret tomatpuré ½ l madlavningsfløde 18 % salt og friskkværnet peber  
  RODFRUGTMOS 1 kg blandede rodfrugter og kartofler 20 g smør 1 dl mælk salt og friskkværnet peber  
  PYNT 1 håndfuld kørvel   PRØV OGSÅ: Mørbradgryde med nye grøntsager  

Opskrift - sådan laver du mørbradgryde med rodfrugtmos

  1. Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne. Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i tynde skiver. Brun kødet i gryden. Tilsæt de 2 slags paprika, og steg et par minutter.   2. RODFRUGTMOS: Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Mos rodfrugter og kartofler. Tilsæt smør og lunet mælk undervejs. Smag til med salt og peber.   3. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og fløde i mørbradgryden, krydr med salt og peber, og lad gryden simre i 30 minutter. Anret med rodfrugtmos, og pynt med kørvel.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi – Få opskriften her

Tirsdag: Gnocchi-pande med bolognese – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingelår med ternet butternutsquash – Få opskriften her

Fredag: Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing – Få opskriften her

Læs også