
Aftensmad
Gnocchi-pande med bolognese
1. marts 2018af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Gnocchi er en form for pasta fremstillet på kogte kartofler. Rist dem i smør, og servér med en smagfuld sauce. Her får du opskriften på gnocchi-pande med bolognese
Gnocchi-pande med bolognese
Tid: 40 minutter. Ovntid: 10 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket oksekød 2 løg 4 fed hvidløg 3 stilke bladselleri olie til stegning 1 spsk. tørret oregano ½ spsk. tørret timian salt og friskkværnet peber 1 dåse hakkede tomater 140 g koncentreret tomatpuré 1 dl rødvin el. 3 spsk. rødvinseddike
SMØRSTEGTE GNOCCHI
500 g gnocchi
1 spsk. smør til stegning
2 kugler frisk mozzarella
frisk oregano
PRØV OGSÅ: Gnocchi med chorizo, tomater og ricottacreme
Opskrift - sådan laver du gnocchi-pande med bolognese
1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Rens og snit bladselleri. Steg det hele i olie i en stor gryde, til løgene bliver klare. Tilsæt oksekød, krydderier, salt og peber, og brun kødet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden, og rør godt. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, og smag til med salt og peber. 2. SMØRSTEGTE GNOCCHI: Tænd ovnen på 200°. Kog gnocchi efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af i en sigte. Steg dem i smør på en dyb pande, til de bliver gyldne. Tilsæt bolognesen, og vend rundt. Riv mozzarellaost i mindre stykker, og fordel dem over gnocchi og bolognese. Sæt panden i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Pynt med oregano, og servér.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi – Få opskriften her
Onsdag: Mørbradgryde med rodfrugtmos – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingelår med ternet butternutsquash – Få opskriften her
Fredag: Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing – Få opskriften her