Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas
28. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
En skål fyldt med komfort og dybde, der forkæler dine smagsløg. En perfekt kombination af det søde, spicy og sprøde
5 min
4 personer
Tid i alt 25 min
Det skal du bruge
2 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie
½ kg gulerødder
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
salt og friskkværnet peber
7 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
Rugbrødsknas
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
Servering
bredbladet persille
kerner af ½ granatæble
cremefraiche 18 %
Sådan laver du gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits det sammen i olie i en gryde.
Skræl gulerødder, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Lad dem stege med i gryden.
Tilsæt krydderier, og lad dem svitse, til de begynder at dufte.
Hæld bouillon i gryden, og lad det koge i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender.
Varm den op i gryden sammen med fløde, og smag til.
Rugbrødsknas:
Tænd ovnen på 200°.
Hak rugbrødet til grove krummer.
Vend med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rist dem i ovnen i 5 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servering:
Skyl og hak persillen.
Top suppen med rugbrødsknas, granatæblekerner, persille og cremefraiche.
Velbekomme!
Prøv også:
Kartoffelporre-suppe.
Inspiration til andre suppeopskrifter
Læs også
Mad
Tomatsuppe med mascarpone og kyllingespyd
Læs også
Mad
Broccolisuppe med citronristede kammuslinger
Læs også
Mad
Minestronesuppe
suppe
gulerodssuppe
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Burger med laksebøffer
Mad
Mad
Halloumi-burger med avocado og løg
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Læs også