
Aftensmad
Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing
1. marts 2018af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Rødbede og gedeost er et vidunderligt match og passer perfekt til lys fisk. Her får du opskriften på torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing
Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing
Tid: 30 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 800 g torskeloin salt og friskkværnet peber 1 spsk. olivenolie til stegning
RØDBEDESALAT
300 g rødbeder
3 dl perlebyg
½ rødkål
50 g mandler
125 g gedeost
DIJONDRESSING
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Mandelpanetet torsk med lun kålsalat
Opskrift - sådan laver du torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing
1. RØDBEDESALAT: Skrub rødbederne, og kog dem i 30 minutter med skræl, til de er møre. Kog perlebyg efter anvisningen på pakken, og lad den køle lidt af. Lad de kogte rødbeder køle lidt af, og pil herefter skrællen af. Skær rødbederne i grove tern, og læg dem i en skål sammen med perlebyggen. Skyl og snit rødkål fint i tynde bånd, og vend dem i salaten. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Fordel dem og smuldret gedeost over rødbedesalaten. 2. DIJONDRESSING: Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen i en skål. 3. Del torskeloin i 4 stykker, og krydr godt med salt og peber. Steg dem i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Servér med rødbedesalat og dijondressing. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi – Få opskriften her
Tirsdag: Gnocchi-pande med bolognese – Få opskriften her
Onsdag: Mørbradgryde med rodfrugtmos – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingelår med ternet butternutsquash – Få opskriften her