Hovedretter

Kalkun-æble saltimbocca

4 personerDet skal du bruge:8 stk kalkunschnitzler, 600 gSalt, peber2 æbler8-12 salvieblade5-6 skiver lufttørret skinke2 spsk smør2 dl cider

4 personer
madplan 8 1

Det skal du bruge:

8 stk kalkunschnitzler, 600 g
Salt, peber
2 æbler
8-12 salvieblade
5-6 skiver lufttørret skinke
2 spsk smør
2 dl cider/æblejuice
1 kg persillerødder el. pastinakker samt gulerødder
2 spsk smør
4 spsk vand
2 æbler
Salt, peber
4 stk. grove ciabattabrød

Sådan gør du:

Tilberedningstid: ca. 40 min.

1. Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Skær 2 æbler i tynde skiver og læg 2 skiver taglagt på hver kalkunschnitzel. Læg et salvieblad oven på og svøb skinken omkring.

2. Skræl persillerødderne og gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Glasér dem i en gryde i smør og vand ved svag varme og under låg i 10 min.

3. Skær resten af æblerne i både og kom dem ved persillerødderne. Ryst gryden og lad simre endnu 3-4 min.

4. Brun kalkunschnitzlerne i smør 2 min. på hver side. Hæld cider/æblesaft over og kog 5 min. Vend schnitzlerne efter halvdelen af stegetiden.

5. Lun brødene 3 min. på brødristeren eller i ovnen. Server grønsagerne til schnitzlerne sammen med skyen og brød.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 3090 KJ (739Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 865 207 28
Kulhydrat 1452 347 47
Fedt 773 185 25

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.

Læs mere om: