Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost
Hovedretter

Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost

Den brune sauce er udskiftet med en krydret peberfrugtudgave, mens de klassiske bløde løg på toppen er erstattet med feta. Her får du opskriften på hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g hakket oksekød
1½ spsk. grov sennep
1 bundt persille
salt og friskkværnet peber
olie til stegning

RØD PEBERFRUGTSAUCE

1 lille løg
1 rød peberfrugt
100 g bacon i tern
1 spsk. hvedemel
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 tsk. grov sennep
1 tsk. tørret rosmarin
1 spsk. paprika
½ tsk. røget paprika
2½ dl madlavningsfløde 18 %
2 dl mælk
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

4 dl fuldkornsris

TIL SERVERING

1 rød peberfrugt
½ bundt persille
100 g salatost i tern

Opskrift - sådan laver du hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost 

 
1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
 
2. Rør kødet sammen med sennep og finthakket persille, og krydr med salt og peber. Form kødet til 4 store eller 6 små hakkebøffer, og brun dem ganske kort i lidt olie i en dyb pande ved høj varme. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile på en tallerken, mens du laver saucen.
 
3. RØD PEBERFRUGTSAUCE: Pil løget, og hak det groft. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Opvarm den dybe pande igen, og steg baconternene let gyldne. Tilsæt løg og peberfrugt, og steg i 1-2 minutter. Rør mel, tomatpuré, sennep og krydderier ud i baconblandingen, og tilsæt herefter fløde og mælk. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i 5 minutter, til saucen tykner. Smag til med sukker, salt og peber. Læg hakkebøfferne ned i saucen, og lad retten småkoge under låg ved svag varme i 10 minutter.
 
4. SERVERING: Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Vend dem i saucen lige før servering, så de stadig er sprøde. Servér retten direkte fra panden, drysset med hakket persille og smuldret salatost. Servér med kogte ris.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips - Få opskriften her

Tirsdag: Farserede porrer og bagte gulerødder med brunet smør - Få opskriften her

Onsdag: Grønkålstærte med laks, porrer og bacon - Få opskriften her

Fredag: Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling - Få opskriften her