Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling
Hovedretter

Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

Pandekager kan spises dagen lang. Denne udgave passer nok bedst som aftensmad, men smager også godt kold til frokost dagen efter. Her får du opskriften på gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

75 g frisk spinat
3 æg
4 dl sødmælk
150 g hvedemel
salt og friskkværnet peber
smør til stegning

KRYDRET KYLLING

450 g kyllingebrystfilet
olie til stegning
1 løg
1 grøn peberfrugt
200 g gulerødder
salt og friskkværnet peber
1½ tsk. knust spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. røget paprika
1 lille dåse majs (140 g)
200 g hytteost
100 g revet cheddar

TIL SERVERING

2 modne avocadoer
1 frisk rød chili
100 g salatost i tern
1 potte frisk koriander

Opskrift - sådan laver du gratinerede spinatpandekager med krydret kylling 

 
1. Skyl spinaten, og blend den hurtigt til en jævn dej i en blender eller foodprocessor sammen med æg, mælk, mel, salt og peber. Steg pandekager, 1 ad gangen, i smør på en pande, så du får i alt 8 stk.
 
2. KRYDRET KYLLING: Pil løg, og skær det i tynde både. Rens peberfrugt, og skær i tynde strimler. Skræl og riv gulerødder. Skær kyllingefileterne i tynde strimler, og steg dem i olie på en pande i et par minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt løg, peberfrugt og alle krydderierne, og steg videre i 2-3 minutter, til kødet er gennemstegt. Tag panden af varmen, og vend revne gulerødder, majs og hytteost i kyllingefyldet. Tænd ovnen på 215°. Fordel fyldet på de 8 pandekager. Fold pandekagerne stramt sammen omkring fyldet, og læg dem tæt ved siden af hinanden i et ovnfad. Drys cheddar over pandekagerne, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden.
 
3. SERVERING: Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Rens og snit chilien. Drys avocado, smuldret salatost, koriander og chili over pandekagerne.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips - Få opskriften her

Tirsdag: Farserede porrer og bagte gulerødder med brunet smør - Få opskriften her

Onsdag: Grønkålstærte med laks, porrer og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost - Få opskriften her