spinatpandekager
Mad

Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

23. oktober 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Line Falck
Slut ugen af med en lækker omgang comfort food, der ovenikøbet giver godt på grøntsagskontoen. Her får du opskriften på gratinerede spinatpandekager med krydret kylling
10 min4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 75 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

KRYDRET KYLLING

  • 450 g kyllingebrystfilet
  • olie til stegning
  • 1 løg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 200 g gulerødder
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½ tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 lille dåse majs (140 g)
  • 200 g hytteost
  • 100 g revet cheddar

TIL SERVERING

  • 2 modne avocadoer
  • 1 frisk rød chili
  • 100 g salatost i tern
  • 1 potte frisk koriander

Opskrift - sådan laver du gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

  1. Skyl spinaten, og blend den hurtigt til en jævn dej i en blender eller foodprocessor sammen med æg, mælk, mel, salt og peber.
  2. Steg pandekager, 1 ad gangen, i smør på en pande, så du får i alt 8 stk.

KRYDRET KYLLING

  1. Pil løg, og skær det i tynde både.
  2. Rens peberfrugt, og skær i tynde strimler.
  3. Skræl og riv gulerødder.
  4. Skær kyllingefileterne i tynde strimler, og steg dem i olie på en pande i et par minutter. Krydr med salt og peber.
  5. Tilsæt løg, peberfrugt og alle krydderierne, og steg videre i 2-3 minutter, til kødet er gennemstegt.
  6. Tag panden af varmen, og vend revne gulerødder, majs og hytteost i kyllingefyldet.
  7. Tænd ovnen på 215°.
  8. Fordel fyldet på de 8 pandekager.
  9. Fold pandekagerne stramt sammen omkring fyldet, og læg dem tæt ved siden af hinanden i et ovnfad.
  10. Drys cheddar over pandekagerne, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden.

SERVERING

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også