Blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips
Hovedretter

Blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips

Suppen er rig på gode grøntsager, og den bliver ekstra sund, når du topper den med grønkålschips. Her får du opskriften på blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 blomkål (ca. 400 g)
1 stor bagekartoffel
1 løg
2 spsk. olivenolie til stegning
8 dl grøntsagsbouillon
5 dl sødmælk
saft af ¼ citron
salt og friskkværnet peber

GRØNKÅLSCHIPS

125 g friskhakket grønkål (ca. ½ pose)
1 spsk. olivenolie
salt

TIL SERVERING

50 g pinjekerner
groft fuldkornsbrød

Opskrift - sådan laver du blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips 

 
1. Rens blomkål, og skær den i små buketter. Skræl kartoflen, og skær i tern. Pil og hak løget. Steg blomkål, kartofler og løg i olie i en gryde ved middel varme i 2-3 minutter. Hæld bouillon og mælk i gryden, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad gryden småkoge i 20 minutter. Blend suppen jævn, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag til med citronsaft, salt og peber.
 
2. GRØNKÅLSCHIPS: Tænd ovnen på 150°. Skyl og tør grønkål. Vend med olivenolie og lidt salt, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist grønkålen i ovnen i 15 minutter, til den er helt sprød. Hold øje undervejs – kålen skifter farve til vissengrøn, men må ikke blive for mørk.
 
3. SERVERING: Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Anret den skoldhede suppe i 4 portionsskåle, og top med grønkålschips og pinjekerner. Servér med brød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Farserede porrer og bagte gulerødder med brunet smør - Få opskriften her

Onsdag: Grønkålstærte med laks, porrer og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost - Få opskriften her

Fredag: Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling - Få opskriften her