Mad
23. oktober 2019

Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

Slut ugen af med en lækker omgang comfort food, der ovenikøbet giver godt på grøntsagskontoen. Her får du opskriften på gratinerede spinatpandekager med krydret kylling
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

Foto: Line Falck

Slut ugen af med en lækker omgang comfort food, der ovenikøbet giver godt på grøntsagskontoen. Her får du opskriften på gratinerede spinatpandekager med krydret kylling
10 min4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 75 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

KRYDRET KYLLING

  • 450 g kyllingebrystfilet
  • olie til stegning
  • 1 løg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 200 g gulerødder
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½ tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 lille dåse majs (140 g)
  • 200 g hytteost
  • 100 g revet cheddar

TIL SERVERING

  • 2 modne avocadoer
  • 1 frisk rød chili
  • 100 g salatost i tern
  • 1 potte frisk koriander
Annonce

Opskrift - sådan laver du gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

  1. Skyl spinaten, og blend den hurtigt til en jævn dej i en blender eller foodprocessor sammen med æg, mælk, mel, salt og peber.
  2. Steg pandekager, 1 ad gangen, i smør på en pande, så du får i alt 8 stk.

KRYDRET KYLLING

  1. Pil løg, og skær det i tynde både.
  2. Rens peberfrugt, og skær i tynde strimler.
  3. Skræl og riv gulerødder.
  4. Skær kyllingefileterne i tynde strimler, og steg dem i olie på en pande i et par minutter. Krydr med salt og peber.
  5. Tilsæt løg, peberfrugt og alle krydderierne, og steg videre i 2-3 minutter, til kødet er gennemstegt.
  6. Tag panden af varmen, og vend revne gulerødder, majs og hytteost i kyllingefyldet.
  7. Tænd ovnen på 215°.
  8. Fordel fyldet på de 8 pandekager.
  9. Fold pandekagerne stramt sammen omkring fyldet, og læg dem tæt ved siden af hinanden i et ovnfad.
  10. Drys cheddar over pandekagerne, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden.

SERVERING

Annonce
  1. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern.
  2. Rens og snit chilien.
  3. Drys avocado, smuldret salatost, koriander og chili over pandekagerne.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips - Få opskriften her

Onsdag: Grønkålstærte med laks, porrer og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost - Få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.