Hovedretter

Grøn salat med varmrøget laks og dilddressing

En nem sommersalat med nye kartofler, bønner og laks er perfekt til varme dage, hvor man har lyst til noget let og friskt med masser af grønt. Her får du opskriften på grøn salat med varmrøget laks og dilddressing

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g små nye kartofler
300 g grønne bønner
2 hjertesalater
1 rødløg
1 håndfuld kapers
500 g varmrøget laks

DILDDRESSING

1 bundt dild
1½ dl yoghurt naturel
2 tsk. dijonsennep
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber

 

Opskrift - sådan laver du grøn salat med varmrøget laks og dilddressing 

 
1. Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er akkurat møre. Afkøl. Nip enderne af bønnerne, og kog dem i 6-8 minutter i letsaltet vand. Skyl dem kort i iskoldt vand.
 
2. DILDDRESSING: Hak dilden fint, og rør den sammen med yoghurt, dijonsennep og citronsaft. Smag til med salt og peber.
 
3. Skyl og tør hjertesalaterne, og pluk bladene af. Anret dem på et salatfad. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Skær de kogte kartofler i skiver. Fordel kartofler og rødløg over salaten sammen med kapers og varmrøget laks plukket i mindre stykker. Dryp dressingen over, og servér.