Mad
9. februar 2023

Suppe med laks og grøntsager

Servér en fløjsblød fiskesuppe jævnet med fløde og frisket op med masser af grønt. Her får du opskriften på suppe med laks og grøntsager
Af: Marie Melchior
suppe

Foto: Line Falck

Servér en fløjsblød fiskesuppe jævnet med fløde og frisket op med masser af grønt. Her får du opskriften på suppe med laks og grøntsager

Ingredienser til suppe med laks

  • 600 g fersk laks uden skind
  • 1 løg
  • 300 g kartofler
  • 4 gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvedemel
  • 3 dl fiskebouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ bundt kørvel
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt dild
Annonce

Opskrift - Sådan laver du suppe med laks og grøntsager

  1. Skær laksen i tern på 5 cm. Pil løget, og hak det fint.

  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

  3. Skræl gulerødder, rens bladselleri, og skær begge dele i skiver.

  4. Steg løget i smør i en gryde, til det bliver klart.

  5. Tilsæt kartofler, gulerødder og selleri. Svits i 5-6 minutter, mens du vender rundt i gryden.

  6. Tilsæt sennep, og steg i nogle minutter. Drys mel i gryden, og vend rundt, så det fordeler sig.

  7. Hæld fiskebouillon i, og rør rundt. Tilsæt fløde og laurbærblad (fiskes op før servering).

  8. Lad retten simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.

  9. Tilsæt laksestykkerne, og skru ned for varmen. Lad suppen koge meget forsigtigt i 5-6 minutter, til laksen er mør.

  10. Skyl og hak kørvel, persille og dild. Drys suppen med hakkede krydderurter, og servér straks med citron skåret i både, og groft brød.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.