frikadeller
Hovedretter

Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat

Lidt kanel i frikadellefarsen giver en varm og fyldig smag af jul. Her får du opskriften på frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat

Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat til 4 personer

 
Tid: 30 minutter. Kogetid: 18 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FRIKADELLER
500 g hakket kalv og flæsk
1 tsk. salt
1 stort løg
2 dl hvedemel
1 tsk. stødt nellike
½ tsk. kanel
friskkværnet peber
1 æg
3 dl mælk
3 spsk. olie til stegning
 
JULESALAT MED BLADSELLERI
500 g kartofler
2 julesalater
4 stilke bladselleri
50 g valnødder
evt. friske spirer
 
MORMORDRESSING
2 dl piskefløde
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
saft fra ½ citron
 
PRØV OGSÅ: Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti
 

Opskrift - sådan laver du frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat 

 
1. Frikadeller: Rør kød og salt sammen. Rør revet løg, mel, krydderier, æg og mælk i farsen. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande.
 
2. Mormordressing: Rør ingredienserne sammen i en skål.
 
3. Julesalat med bladselleri: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 18 minutter, til de er møre. Skyl julesalaterne, og skær dem i tynde både. Skyl og rens bladsellerien, og skær den i skiver. Skær de kogte kartofler i mindre stykker, og bland dem sammen med salat og bladselleri. Vend mormordressingen sammen med salaten lige før servering. Rist valnødderne på en tør pande i et par minutter, og drys dem over salaten. Pynt evt. med spirer. Servér salaten som tilbehør til frikadellerne.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefilet med bagte rodfrugter og tranebærpasta - Få opskriften her

Tirsdag: Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin - Få opskriften her

Onsdag: Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål - Få opskriften her

Fredag: Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat - Få opskriften her