torsk
Hovedretter

Bagt torsk med dampet spidskål og koriander

Madplan for uge 35: Ugens mandagsopskrift er bagt torsk med dampet spidskål og koriander. Få opskriften her

Bagt torsk med dampet spidskål og koriander til 4 personer

Fisk er sundt og godt, og når du tilbereder torsk i ovnen, er den klar på ingen tid.

Tid: 20 minutter. Ovntid: 8 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g torskefilet
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 lille bundt citrontimian
 
DAMPET SPIDSKÅL
1 spidskål
1 spsk. hele korianderfrø
25 g smør
 
TILBEHØR
1 kg små kartofler
 
TIL SERVERING
1 bundt koriander
1 citron
 

Opskrift - sådan laver du bagt torsk med dampet spidskål og koriander

 
1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
 
2. Torsk: Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i 4 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og hakket citrontimian. Bag torsk i ovnen i ca. 8 minutter.
 
3. Dampet spidskål: Fjern de yderste blade af spidskålen. Skyl spidskålen, halvér den på den lange led, og snit den helt fint. Knus korianderfrø i en morter, og steg dem i afbruset smør i en gryde i 1 minut. Tilsæt spidskål, skru ned for varmen, og damp kålen i 6-8 minutter. Vend rundt i den med en grydeske. 
 
4. Servering: Hak koriander, og vend det i kålen lige før servering. Anret den bagte torsk med dampet spidskål, kogte kartofler og citron skåret i både. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt - Få opskriften her

Onsdag: Kødboller med linguine og stegte tomater - Få opskriften her

Torsdag: Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager - Få opskriften her

Fredag: Lynstegt svinekød med aubergine og grønne bønner - Få opskriften her