

Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager
DET SKAL DU BRUGE
- 400 g lammefilet
URTEMARINADE
- 1 fed hvidløg
- skal af 1 usprøjtet citron
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 bundt mynte
- 1 bundt persille
STEGTE GRØNTSAGER
- 400 g kartofler
- 4 majskolber
- 1 squash
- 2 spsk. olivenolie til stegning
Hele måltidet kan tilberedes i den samme pande – så slipper du for den helt store opvask
1. Urtemarinade: Pres hvidløget. Skyl citronen, og riv skallen fint. Rør hvidløg, citronskal, olivenolie og balsamico sammen. Skyl og hak mynte og persille. Rør 3 spsk. af de hakkede urter i marinaden, og gem resten til senere. Hæld marinaden over lammefileten, og lad den trække i 30 minutter. Steg lammefileten på en pande i 6-7 minutter på hver side. Tag kødet af panden.
2. Stegte grøntsager: Skrub kartoflerne, og kog dem, til de er næsten møre. Lad dem køle af, og skær dem i skiver. Fjern blade og tråde fra majskolberne, og skær majskernerne af kolben med en skarp kniv. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i skiver. Steg kartofler, majs og squash i olie på en pande i 6-8 minutter, til de er gyldne. Vend de stegte grøntsager sammen med resten af de hakkede urter. Servér som tilbehør til lammefilet skåret i tynde skiver.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Bagt torsk med dampet spidskål og koriander - Få opskriften her
Onsdag: Kødboller med linguine og stegte tomater - Få opskriften her
Fredag: Lynstegt svinekød med aubergine og grønne bønner - Få opskriften her