torsk
Hovedretter

Bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta

Det gør ikke noget, at torskekødet falder lidt fra hinanden under tilberedningen. Her får du opskriften på bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta

Bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: Ca. 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g torskefilet uden skind
salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie
½ dl vand
 
STEGT BLOMKÅL MED ­HASSELNØDDER
½ blomkål
1 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. karry
100 g hasselnødder
 
OLIVENBRUSCHETTA
1 flute
1-2 spsk. olivenolie til pensling
1 glas sorte oliven uden sten
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
 
PYNT
ærteskud
 
PRØV OGSÅ: Mandelpaneret torsk med lun kålsalat
 

Opskrift - sådan laver du bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta

 
1. Læg torskefileterne på bagepapir i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, dryp med olie, og hæld vand ved. Læg et stykke bagepapir over fadet, og bag torskefileterne i en 125° varm ovn i 30 minutter.  
 
2. STEGT BLOMKÅL MED ­HASSELNØDDER: Del blomkålet i små buketter. Steg dem i olie og karry på en pande. Tag dem af panden. Rist hasselnødderne på panden, og hak dem let. Drys nødderne over blomkålen ved servering. 
 
3. OLIVENBRUSCHETTA: Skær flute i skiver, og fordel dem på en bagerist. Pensl skiverne med olie, og bag dem i en 125° varm ovn i 5 minutter. Blend oliven med pillet hvidløg og lidt olie til en grov tapenade. Tag brødene ud af ovnen, smør dem med oliventapenaden, og bag videre i ovnen i 8 minutter. Servér med blomkål og torsk pyntet med ærteskud.
 
TIP: Damp evt. torskefileterne i lidt hvidvin i stedet for vand.