Rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta
Aftensmad

Rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta

17. februar 2022Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Sæt æggeuret, så broccolien ikke får et sekund for meget i det kogende vand – så bevarer den et godt bid. Her får du opskriften på rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta
12 min
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

 • 2 andebryster

BROCCOLISALAT

 • 1 broccoli
 • 100 g mandler
 • 2 spsk. olivenolie 
 • salt og friskkværnet peber

PASTA

 • 250 g pastapenne
 • 1 glas grøn pesto

Opskrift – Sådan laver du rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta

 1. Rids fedtet på andebrysterne med en skarp kniv. Steg andebrysterne på en pande med fedtsiden nedad, til den er gylden. Vend dem, og steg dem 1 minut på kødsiden.
 2. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i en 175° varm ovn i 12 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, inden det skæres i skiver.
 3. PASTA: Kog pastaen efter pakkens anvisning, og vend den med pesto.
 4. BROCCOLISALAT: Skyl broccolihovedet, og skær det i små buketter. Gem stokken. Kog broccolibuketterne i spilkogende saltet vand i 2 minutter, og hæld vandet fra igennem en sigte.
 5. Skræl stokken, og skær den i tynde strimler med en tyndskræller. Læg strimlerne i en skål med koldt vand, og sæt den i køleskabet.
 6. Rist mandlerne i lidt olie på en pande, og drys dem over den dampede broccoli.
 7. Hæld vandet fra broccolistrimlerne, og krydr dem med olie, salt og peber. Fordel strimlerne over den dampede broccoli, og servér salaten sammen med pasta og broccolisalat.

Perfekt tilberedt andebryst

Et andebryst, der er saftigt, rosa og toppet med sprødt skind – det kan være forbundet med en hel del ærefrygt at tilberede et andebryst til perfektion, men det er heldigvis ikke så svært. Ved at følge opskriften her er du nemlig godt på vej mod et perfekt tilberedt andebryst.

Tip: Vil du være på den helt sikre side, kan du også benytte et stegetermometer. Et rosastegt andebryst skal gerne ramme en kernetemperatur på 62-63 grader. Ønsker du derimod et andebryst det er let rosa, skal kernetemperaturen lande på 64-64 grader.

Få flere opskrifter med andebryst her

Læs også