Grøn speltsalat med krydret andebryst
Aftensmad

Grøn speltsalat med krydret andebryst

af Mai Knauer 15. december 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på grøn speltsalat med krydret andebryst

Grøn speltsalat med krydret andebryst til 4 personer

And på den nemme måde serveret med en fyldig speltsalat, som mætter godt.

INGREDIENSER 2 andebryster salt og friskkværnet peber kinesisk 5-spice-krydderi (f.eks. fra Mill & Mortar) 2 spsk. olivenolie til stegning   GRØN SPELTSALAT 2½ dl perlespelt 200 g salat, gerne frisé- og feldsalat 1 moden mango 150 g sukkerærter   DRESSING TIL SPELTSALAT 3 spsk. olivenolie ½ spsk. limesaft 1 spsk. sojasauce 1 tsk. flydende honning 1 tsk. friskrevet ingefær   PYNT 1 granatæble frisk koriander PRØV OGSÅ: Salat med letsprængt andebryst  

Opskrift - sådan laver du grøn speltsalat med krydret andebryst

  1. Rids skindet på andebrysterne let, og krydr med salt, peber og 5-spice-krydderi. Brun andebrysterne på begge sider i olie på en varm pande, og steg dem færdige i ovnen ved 180° i 8-10 minutter, til de er let rosa indeni. Tag andebrysterne ud af ovnen, og lad dem hvile i 5-10 minutter.   2. Grøn speltsalat: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Skyl salaten. Skær skallen af mangoen, og skær frugtkødet i tynde strimler. Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde skiver. Bland perlespelt, salat, mango og sukkerærter.   3. Dressing: Bland olie, limesaft, sojasauce, honning og ingefær til en dressing. Vend det i salaten.   4. Anret salaten på et fad, og top med andebryst skåret i tynde skiver. Flæk granatæblet, og hold granatæblet over en skål med skærefladen nedad. Bank med en grydeske på ydersiden af æblet, så kernerne rasler ned i skålen. Drys salaten med granatæblekerner og plukket koriander og server speltsalat  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing – Få opskriften her

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme – Få opskriften her

Stegt kylling med rosenkålssalat – Få opskriften her

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner – Få opskriften her