Andebryst med abrikoser
Hovedretter

Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål

Skøn and, hvor saucen får et sødligt strejf med appelsin og kanel. Få opskriften på andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål her

Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål til 4 personer

Tid: 30 minutter.  Ovntid: 10 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL ANDEBRYST
2 andebrystfileter a ca. 250 g
saft af 2 appelsiner
3 dl grøntsagsbouillon
1 spsk. kanel
salt og friskkværnet peber
1 spsk. majsstivelse
 
KARTOFLER OG ROSENKÅL
700 g kartofler
20 g smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
400 g rosenkål
 
TIL SERVERING
50 g hasselnødder
10 tørrede abrikoser
 
PRØV OGSÅ: Grøn speltsalat med krydret andebryst
 

Opskrift - sådan laver du andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål her

 
1. Kartofler og rosenkål: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 18 minutter, til de er møre.
 
2. Andebryst: ænd ovnen på 180°. Rids skindet på andebrysterne, og steg dem på en tør pande med skindsiden nedad, til skindet er gyldent. Vend dem, og steg dem i 3 minutter. Læg andebrysterne i et ovnfad foret med bagepapir, pres appelsinsaft over, og hæld bouillon ved. Krydr med kanel, salt og peber. Steg andebrysterne i ovnen i ca. 10 minutter. Hæld væden fra fadet over i en lille gryde, og lad andebrysterne hvile, til de skal serveres. Rør majsstivelse sammen med lidt vand, og rør det i gryden. Kog det sammen til en jævn sauce.
 
3. Kartofler og rosenkål, fortsat: Steg kartoflerne gyldne i smør og olie på en pande. Pil de yderste blade af rosenkålene, og lad kålene stege med på panden i 3 minutter.
Servering: Skær andebryst i skiver, og drys med hakkede nødder og abrikoser. Servér med kartofler, rosenkål og sauce..
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefilet med bagte rodfrugter og tranebærpasta - Få opskriften her

Tirsdag: Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin - Få opskriften her

Torsdag: Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat - Få opskriften her

Fredag: Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat - Få opskriften her