Hovedretter

Andebryst i portvinssauce med kirsebær

Andebryst er mørt og lækkert kød, som kan spises året rundt, hvis du tilpasser tilbehøret til sæsonen, som her, i portvinssauce med kirsebær

Andebryst i portvinssauce med kirsebær til 4 personer

INGREDIENSER

2 andebryster
salt og friskkværnet peber
 

PORTVINSSAUCE TIL ANDEBRYST

2 dl portvin
2½ dl hønsebouillon
125 g friske kirsebær
4 stilke frisk timian
30 g koldt smør
 

TIMIANKARTOFLER

700 g små kartofler
25 g smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
4 stilke frisk timian
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR:
1 sølvbede
 
Prøv også: Andebryst med figensky
 

Opskrift - sådan laver du andebryst i portvinssauce med kirsebær

 
1. Andebryst: Rids fedtet på andebrysterne i tern. Steg dem med fedtsiden nedad på en tør, varm pande, til skindet er gyldent og sprødt. Vend dem, og steg dem i 3 minutter på kødsiden. Tag af varmen, og krydr med salt og peber. Steg kødet færdigt i en 190° varm ovn i 12 minutter. Lad kødet hvile i 8 minutter, inden det skæres i skiver.
 
2. Portvinssauce: Kog panden af i portvin, og tilsæt bouillon. Fjern stenene fra kirsebærrene, og vend dem i saucen sammen med timianstilkene. Skru ned for varmen, og lad saucen simre, til den er kogt ind til ca. ¹⁄₃.
 
3. Timiankartofler: Skyl kartoflerne, og kog dem knap møre i letsaltet vand. Smelt smør og olie på en pande, og rist kartoflerne, til de er gyldne. Drys med timian, salt og peber.
 
4. Tilbehør: Skyl sølvbeden, skær den i aflange strimler, og læg dem ned i saucen i 2 minutter. Tag sølvbedestykkerne op af saucen.
 
5. Portvinssauce, fortsat: Skær smørret i tern, og vend dem i saucen. Ryst panden, så smørret smelter.
 
6. Servér andebryst med timiankartofler, sølvbede og portvinssauce.
 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bruschetta, andebryst og bagte blommer. Til forret og dessert anbefaler vi

Bruschetta med smørristede kantareller – få opskriften her

Bagte blommer med Amarettocreme – få opskriften her

 

Læs mere om: