

Kålsalat med appelsinglaseret andebryst
DET SKAL DU BRUGE
- ¼ frisk rødkål
- 150 g frisk grønkål
- 3 spsk. Olivenolie
- ½ citron
- 1 tsk. Honning
- 1 tsk. Dijonsennep
- Salt og peber
- 4 store gulerødder
- 1 lille rødløg
- 10 tørrede figner
- 1 dl saltede mandler
Appelsinglaseret andebryst:
- 2 spsk. Honning
- 2 spsk. Sojasauce
- 1 usprøjtet appelsin
- 2 andebrystfileter
- Smør til stegning
- Salt og peber
Opskrift – sådan laver du kålsalat med appelsinglaseret andebryst
Appelsinglaseret andebryst:Tænd ovnen på 200°. Bland honning, sojasauce, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal i en lille kasserolle. Bring væsken i kog, og lad den simre i 5 minutter, til den begynder at tykne. Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg andebrysterne på skindsiden i smør på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til skindet er sprødt. Vend dem, og tag panden af varmen. Fordel appelsinglaseringen over skindet, og sæt panden i ovnen i 10 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres i skiver.
Snit rødkål helt fint. Skyl grønkål, og hak den fint. Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene. Skræl gulerødderne, og skær dem i papirstynde skiver. Pil rødløg, og skær det i papirstynde både. Skær de tørrede figner i skiver, og hak mandlerne groft. Bland det hele i en stor skål, og anret salaten på et serveringsfad. Fordel skiver af appelsinglaseret andelår over, og servér.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Krebinetter med bagte søde kartofler – få opskriften her
Tirsdag: Kyllingelår med waldorfsalat – få opskriften her
Onsdag: Pasta med grønkålspesto og grønkålschips – få opskriften her
Torsdag: Medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat – få opskriften her