Opskrift på Kålsalat med appelsinglaseret andebryst
Aftensmad

Kålsalat med appelsinglaseret andebryst

af Emma Martiny 12. december 2019
Foto: Winnie Methmann
Denne smukke, grove kålsalat toppes med andebryst, der er glaseret med appelsin, honning og soja for en ekstra god smag. Her får du opskriften på kålsalat med appelsinglaseret andebryst.
50 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ¼ frisk rødkål
  • 150 g frisk grønkål
  • 3 spsk. Olivenolie
  • ½ citron
  • 1 tsk. Honning
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • Salt og peber
  • 4 store gulerødder
  • 1 lille rødløg
  • 10 tørrede figner
  • 1 dl saltede mandler

Appelsinglaseret andebryst:

  • 2 spsk. Honning
  • 2 spsk. Sojasauce
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 andebrystfileter
  • Smør til stegning
  • Salt og peber

Opskrift – sådan laver du kålsalat med appelsinglaseret andebryst

Appelsinglaseret andebryst:Tænd ovnen på 200°. Bland honning, sojasauce, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal i en lille kasserolle. Bring væsken i kog, og lad den simre i 5 minutter, til den begynder at tykne. Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg andebrysterne på skindsiden i smør på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til skindet er sprødt. Vend dem, og tag panden af varmen. Fordel appelsinglaseringen over skindet, og sæt panden i ovnen i 10 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres i skiver.

Snit rødkål helt fint. Skyl grønkål, og hak den fint. Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene. Skræl gulerødderne, og skær dem i papirstynde skiver. Pil rødløg, og skær det i papirstynde både. Skær de tørrede figner i skiver, og hak mandlerne groft. Bland det hele i en stor skål, og anret salaten på et serveringsfad. Fordel skiver af appelsinglaseret andelår over, og servér.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krebinetter med bagte søde kartofler – få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med waldorfsalat – få opskriften her

Onsdag: Pasta med grønkålspesto og grønkålschips – få opskriften her

Torsdag: Medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat – få opskriften her