
Høj tærte med kål og ricotta
24. oktober 2012Høj tærte med kål og ricotta (TID: 1 time, 4-6 pers.)
Ingredienser
1 rulle tærtedej
500 g kål, gerne blandet rosenkål, broccoli og blomkål
100 g lys cheddar
125 g kyllingebacon
250 g ricotta
4 æg
1 dl fløde
½ dl mælk
Salt, peber
LÆS MERE: Kast dig over kål, og find efterårets 6 bedste kålopskifter her
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader. Rul tærtedejen let ud og læg den i en springform. Dæk med bagepapir og tærteærter eller lign. for at holde dejen nede under bagningen. Forbag tærtebunden i 12 min.
Rens kålen og del den i små buketter, halvér rosenkålene. Blanchér kålen i 3 min. i kogende, letsaltet vand. Spul den under koldt vand og dup den tør.
Riv osten. Skær baconen i små terninger.
Fordel kål og bacon i den forbagte tærtebund.
Rør ost, ricotta, æg, fløde og mælk sammen og krydr med salt og peber.
Hæld æggeblandingen i tærteformen og bag den færdig i ca. 40 min., til den giver efter for et let tryk.