kylling
Mad

Helstegt barbecue-kylling med kål og kartofler

17. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Tjek med en gaffel ved kyllingelåret – når kødsaften er klar og gennemsigtig, er kyllingen færdigstegt. Her får du opskriften på helstegt barbecue-kylling med kål og kartofler
50 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • 3 spsk. barbecuekrydderi (f.eks. fra Santa Maria)
  • 1 spsk. rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

BAGT KÅL OG KARTOFLER

  • ¾ spidskål
  • 200 g rosenkål
  • 1 lille glas rød pesto
  • 2 bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. tørrede chiliflager

TIL SERVERING

  • evt. frisk oregano eller timian

PRØV OGSÅ: kylling i karrysauce med grønne bønner

Opskrift - sådan laver du helstegt barbecue-kylling med kål og kartofler

1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingen på en ovnrist. Rør barbecuekrydderi sammen med olie, salt og peber, og pensl kyllingen med det. Sæt kyllingen i ovnen med en bradepande under risten, og steg den i ca. 50 minutter, til kødet er gennemstegt.

2. BAGT KÅL OG KARTOFLER: Del spidskål i kvarter på langs. Pil det yderste lag af rosenkålene, og skær lidt af bunden. Bland de 2 slags kål med pesto. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde både. Fordel kartofler og kål på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og chiliflager. Steg kål og kartofler i ovnen i 25-30 minutter, eller til kartoflerne er møre. Servér sammen med kylling og evt. friske krydderurter.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også