Mad

Grov risotto med svampe

af Louisa Lorang 5. september 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er grov risotto med svampe. Få opskriften her

400 g svampe, f.eks. kantareller, champignoner, østershatteevt. lidt plukket timian1 lille løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedeolie til stegning2 dl grove risottoris2 dl hvidvinca. 1 liter grøntsagsbouillon, gerne Herbamare100 g revet parmesansalt og peberENDVIDERE:1 mellemstor rødbede100 g rucolalidt citronsaftolivenolieSkær eller pluk svampene i mindre stykker, og rist dem i olie i en stor, varm gryde. De skal være gyldne og fine. Krydr med salt og evt. timian, og tag dem op af gryden.Sautér løg og hvidløg i lidt olie i den varme gryde - de skal ikke tage farve. Kom risene ved, og lad dem sautere med kort, stadig uden at noget tager farve. Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Hæld bouillonen på, lidt ad gangen, indtil væden er næsten væk og risene næsten møre. Rør ofte undervejs. (Det tager væsentligt længere tid at lave risotto med grove ris end med hvide). Smag på risene undervejs, og tilsæt bouillon efter behov.Kom svampene tilbage i gryden sammen med den revne parmesan. Tag risottoen af varmen, og smag til med salt og peber. Skræl imens rødbeden, og skær den i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend rødbede og rucola med citron og olivenolie, og smag salaten til med salt.Anret risottoen i dybe tallerkener, og servér straks med rødbedesalat til.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER