grillspyd med mørbrad
Mad

Grillspyd med mørbrad og nudler

14. juni 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen, Regi: Skjalm P., tlf. 33 11 82 00
De gode grillspyd er lynhurtige at tilberede og kan forberedes i god tid. Svinemørbraden er skåret i tynde skiver på langs, banket lidt og krydret.

Grillspyd med mørbrad

Tid: Ca. 25 min.

Prøv at servere nudlerne med pinde! De koster ikke alverden og øger underholdningsværdien...

Svinemørbraden er skåret i tynde skiver på langs, banket lidt, krydret og sat på to spyd, så stykkerne forbliver helt flade. Lynhurtige at grille og kan forberedes i god tid. Nudlerne kan serveres varme eller kolde.

Ingredienser til grillspyd med mørbrad

Black Bean Sauce?

En traditionel kinesisk og asiatisk blanding af sorte bønner, hvidløg og ingefær samt mørk sojasauce

1 svinemørbrad
½ dl olie
1 tsk stødt spidskommen
½ dl citronsaft
2 nelliker
4 portioner nudler
2 spsk mørk sesamolie
1-2 spsk Black Bean Sauce (fås på glas bl.a. i Blue Dragons Wok-sauce-serie, der forhandles i større supermarkeder)
2-3 spsk soja

Prøv også grillspyd med laks og bacon

Fremgangsmåde:

Skær svinemørbraden i tre dele, som hver skæres i tynde skiver. Bank dem let imellem to plasticposer.

Rør olie, spidskommen, citronsaft og knuste nelliker sammen i en skål og vend kødskiverne heri.

Sæt to spyd igennem hver, så de forbliver flade.

Kog nudlerne, hæld vandet fra og vend dem med sesamolie, Black Bean Sauce og soja.

Grill svinemørbradspyddene ved god varme ca. 2 min. på hver side og server med nudelsalat.

Vidste du, at krydderierne er gode for dig?

Læs her, hvordan du kan spice din sundhed op

Nedenfor finder du 10 lækre grillretter med alverdens slags kød, lækre grillspyd, alt det gode fra havet og grillede desserter. Velbekomme!

Læs også