Mad

Grillede svinespyd og salat med blomkål og kartofler

Ugens tirsdagsopskrift er grillede svinespyd og salat med blomkål og kartofler. Få opskriften her







Køb røget paprika i velassorterede supermarkeder, eller brug almindelig paprika.

300 g svinekød i terninger
olie til stegning
salt og peber
paprika, gerne røget

ENDVIDERE:
2 dl vand
1 spsk. salt
½ blomkål i små buketter
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
300 g kogte små kartofler
1 hovedsalat, plukket
1 håndfuld bredbladet persille
salt og peber

TILBEHØR:
evt. groft brød

Sæt kødet på 4 spyd, og steg det i olie på en varm pande. Krydr med salt, peber og paprika.
Kog imens 2 dl vand op med 1 spsk. salt i. Kom blomkålen i det kogende vand, og lad det koge i 1 minut. Hæld blomkålen over i en si, og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af.
Rør honning, eddike og olie sammen. Vend forsigtigt kartofler, blomkål, salat og persille med dressingen, og anret salaten på to store tallerkener. Servér straks med spyd og evt. brød til.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Du kan også lave spyd med kylling, kalv eller måske fisk.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


MandagOnsdagTorsdagFredag

Læs mere om: