Mad

Grillede svinespyd og salat med blomkål og kartofler

af Louisa Lorang 10. maj 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er grillede svinespyd og salat med blomkål og kartofler. Få opskriften her

Køb røget paprika i velassorterede supermarkeder, eller brug almindelig paprika.300 g svinekød i terningerolie til stegningsalt og peberpaprika, gerne røgetENDVIDERE:2 dl vand1 spsk. salt½ blomkål i små buketter1 spsk. flydende honning2 spsk. æbleeddike3 spsk. olivenolie300 g kogte små kartofler1 hovedsalat, plukket1 håndfuld bredbladet persillesalt og peberTILBEHØR:evt. groft brødSæt kødet på 4 spyd, og steg det i olie på en varm pande. Krydr med salt, peber og paprika.Kog imens 2 dl vand op med 1 spsk. salt i. Kom blomkålen i det kogende vand, og lad det koge i 1 minut. Hæld blomkålen over i en si, og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af.Rør honning, eddike og olie sammen. Vend forsigtigt kartofler, blomkål, salat og persille med dressingen, og anret salaten på to store tallerkener. Servér straks med spyd og evt. brød til.Opskriften er til 2 personerTIP: Du kan også lave spyd med kylling, kalv eller måske fisk.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER