Tempurarejer
Forretter

Tempurarejer

af Julie Hey 26. april 2022
Foto Bjørn Jakobsen
Tempurarejer er en velkendt klassisker fra det japanske køkken. Her dypper man skalddyr, fisk, grøntsager, tofu i en tempuradej og frituresteger dem. Tempurarejer er utrolig lækre at spise som en snack, men de kan også sagtens anvendes i sushi.
12 stk

Rejer

  • 12 store rejer med skal
  • 1 l solsikke- el. fritureolie
  • Sød chilisauce
  • ½ kinaradise

Tempuradej

  • 1 æggeblomme
  • 1 dl iskoldt vand
  • 100 g mel
  • ½ tsk bagepulver

Sådan laver du tempurarejer

Tempuradej

Lav tempuradejen lige inden stegning

  1. Pisk æggeblommen med iskoldt vand, til det skummer.
  2. Vend mel med bagepulver og sigt det i æggeblandingen under omrøring. Det gør ikke noget, at det klumper lidt.
  3. Det er vigtigt, at tempura-dejen holdes iskold evt. over et vandbad med isterninger.
  4. Varm olien op.

Rejer

  1. Pil rejerne, og lad halen sidde på.
  2. Skær et lille snit i rejens ryg og fjern tarmen.
  3. Vend rejerne i tempuradejen og steg dem gyldne og sprøde i den hede olie i et par min.
  4. Steg kun et par stk. af gangen, så olien ikke køles ned.
  5. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  6. Server lune med sød chilisauce og groftrevet kinaradise.

Tip: Du kan også tempurastege groftskårne grøntsager, f.eks. asparges, svampe, forårsløg eller aubergine.

Hvad betyder tempura?

Tempura er fra det japanske køkken, og er derfor en japansk tilberedningsmetode, hvor man dypper fisk og grøntsager i en dej, og dybsteger dem i olie.