Forretter

Spicy gulerods-suppe med spidskommen

af Susanne Palmqvist 18. marts 2011
Foto: Anders Schønnemann
En enkel og lækker suppe krydret med karry, spidskommen og kokos

De orange gulerødder har den mest aromatiske og typiske gulerodssmag, også når de koges og steges. Brug dem til en enkel, men meget lækker suppe, der krydres mildt med karry, spidskommen og kokos. Koksmælken bevarer sin smag allerbedst, hvis den ikke koger med for længe. Den hvide gulerod er til gengæld en af de sprødeste, så kom den på rå, som "knas".(forret til 4 personer)300 g orange gulerødder1 lille løg1 fed hvidløg2 spsk. olivenolie1-2 tsk. aromatisk karry (f.eks. Mango Curry fra Santa Maria)1 tsk. st. spidskommen5 dl kogende hønsebouillon (f.eks. Knorrs økologiske)ca. 2 dl kokosmælk (brug resten i en smoothie)saft af ½ citronPYNT:1-2 "hvide" gulerødder i helt tynde skiverfrisk purløg, persille eller korianderVask de orange gulerødder, og skær dem i små stykker (med skræl). Hak løg og hvidløg. Svits det hele i olien i en stor gryde. Drys krydderierne over, og svits 1 minut. Hæld bouillonen over, og bring det i kog. Lad det småkoge under låg i ½ time. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Kom kokosmælken i, og varm suppen godt igennem. Smag den til med salt og citronsaft, og evt. mere karry. Tykkelsen kan justeres med mere bouillon eller kokosmælk. Skær den hvide gulerod i meget tynde skiver, og drys dem over ved servering sammen med lidt grønt drys.RELEVANTE LINKS