Forretter

Rugstegte sild med kirsebæreddike og kaperssalat

af Susanne Palmqvist 21. februar 2022
Foto:Henrik Freek Christensen
Kirsebæreddiken klæder de sprøde sild, men du kan evt. bruge æbleeddike i stedet
6 personer

INGREDIENSER

  • 6 dobbelte sildefileter
  • 1½ dl rugmel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og olie til stegning

KAPERSSALAT

  • 1 bakke blandede salatblade
  • 2-3 små rødløg
  • 1 dl soltørrede kirsebær eller tranebær
  • 1 dl små kapers

DRESSING

  • 2 spsk. kirsebæreddike
  • 2 tsk. flydende honning
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • ristet rugbrød

1. Klip finnerne af sildene, og dup fileterne helt tørre. Fold dem sammen. Bland rugmel, salt og peber, og vend sildene heri. Lad dem hvile i 15 minutter. Steg dem gyldne i smør og olie på en pande. Hold dem evt. lune i ovnen.

 

2. Kaperssalat: Skyl salaten. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Hæld kogende vand over de tørrede bær, og hæld det fra efter 10 minutter. Bland det hele sammen. 

 

3. Dressing: Pisk alle ingredienser til dressingen sammen.  

 

4. Anret lidt salat på hver tallerken, og læg den lune sild ved siden af. Hæld en stribe dressing hen over. Servér med ristet rugbrød og evt. mere dressing

 

TIP: Belugalinser er små sorte linser, der ligner den dyre kaviar med samme navn en smule.

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rugstegte sild, svin i svøb og frugtsalat. Få opskrifterne til hovedret og dessert her

Hovedret: Svin i svøb og linsesalat med rodfrugter – få opskriften her

Dessert: Frugtsalat med limoncello og vaniljecreme – få opskriften her